Suolahuone on nimensä mukaisesti valmistettu suolalla vuoratuista pinnoista. Suolahuoneen seinät, katto sekä lattia vuorataan muutamasta millistä pariin kymmeneen milliin suolalla. Suolahuoneen ilmassa on suuri määrä negatiivisesti varautuneita ioneita ja ilman koostumus muistuttaa suolakaivoksissa vallitsevia olosuhteita.

Suolahuone on hoitomuotona satoja vuosia vanha.

Suolahuone sopii hoitomuodoksi astmasta ja hengitysteiden sairauksista kärsiville potilaille, atooppisen ihon ja ihottumien hoitoon sekä nuha ja allergiareaktioiden hoitoon. Suolahoidoilla on satojen vuosien perinteet.

Suolahuoneen ilma

Suolahuoneissa on käytössä suolageneraattori, jolla ilmaan puhalletaan hienojakoista vuorisuolaa tai ns. EuroSalt suolaa. Ilmaan keinotekoisesti lisätty hienojakoinen (alle 5 mikrometrin hiukkaset) vuorisuola imeytyy tehokkaasti hengityselimien sekä ihon läpi elimistöön.

Vaikka suolahuone ja sen hengitysilma sisältää vuorisuolaa, ei sillä ole turvotusta tai verenpainetta nostattavaa vaikutusta. Määrällisesti elimistöön kertyvä suola on vähäinen, verrattuna ruuanlaitossa mahdollisesti saatuun ylimääräiseen suolaan.

Vuorisuolan ja ruokasuolan erot ja vaikuttavat tekijät ovat täysin erilaiset. Kun ruokasuolasta on eristetty suurin osa hyvistä mineraaleista, vuorisuola sisältää niitä yli 80, kuten magneesiumin ja kalsiumin suoloja.

Suolahuonehoito vaatii ammattitaitoisen henkiökunnan.

Suolahuoneen henkilökunta

Suolahuone hoitomuotona edellyttää ammattitaitoista henkilökuntaa, jolla on joko sairaanhoidon tai muun vastaavan ammattitaidon kokemus suolahoidoista.

Suolahuoneen rakenne

Suolahuone koostuu seinistä ja seinien pintaan kiinnitettävästä vuorisuolasta. Valaistuksesta, suolageneraattorista, jolla ilmaan lisätään suolapölyä. Sisällä on yleensä penkit rentouttavan kokemuksen aikaansaamiseksi. Lisävarusteina suolahuoneissa voi olla himmennetty valaistus, televisio sekä rentouttavaa musiikkkia. Ovi on yleensä lasinen, joka tuo suolahuoneeseen tilantuntua.