Laadukas suola tasapainoittaa elimistön toimintaa ja parantaa yleistä hyvinvointia. Elimistömme tarvitsee suolaa ylläpitämään oikeaa elektrolyyttitasapainoa. Suolan ansiosta veren sähkönjohtavuus on hyvä. Ilman veren natriumpitoisuutta hermoilpulssit eivät pääsisi kulkemaan ja solujen toimintakyky heikkenisi. Tämä johtaisi elimistön nopeaan rappeutumiseen.

Yleisin käytetty suola on jodioitua pöytäsuolaa, josta on raffinoimalla poistettu kaikki elimistön toimintaa tasapainottavat mineraalit. Jäljelle on jätetty ainoastaan puhdas natriumkloridi. Poistetut mineraalit myydään mm. lisäravinneteollisuudelle, joka myy ne takaisin kuluttajille pillereinä. Vältä piilosuolaa, jota löytyy etenkin eineksistä, valmisruuista ja leivästä. Tee ruokasi mieluiten itse, maustamalla se maukkaalla vuorisuolalla.

Vuorisuolassa on jäljellä kaikki 92 alkuainetta, joita suolakiteisiin on tullut aikoinaan merivedestä. Mineraaleilla on tärkeä merkitys elimistössämme, josta syystä raffinoitua pöytäsuolaa ei voi verrata mineraalirikkaaseen vuori- tai merisuolaan.

Huonolaatuisen suolan käyttö voi johtaa lisääntyneeseen verenpaineseen ja aiheuttaa munuaisten toimintahäiriön. Vuorisuolan sisältämät mineraalit ja hivenaineet, kuten magnesium ja kalium sen sijaan estävät verenpaineen nousua. Mineraalipitoinen suola vähentää lihaskramppeja ja ehkäisee suonenvetoa. Sen on myös havaittu ehkäisevän rytmihäiriöitä ja ummetusta. Laadukas suola parantaa aineenvaihduntaa ja suoliston toimintaa. 

Vuorisuolan käyttö on turvallisempaa kuin pelkän natriumkloridia sisältävän suolan. Kuitenkin tärkeää on huolehtia myös jodin saannista. Raffinoimaton suola ei sisällä jodia kuin pienen määrän. Hyviä lähteitä jodin saannille ovat kepl-merilevät. 

Harmaa raffinoimaton merisuola sisältää myös kaikki mineraalit, joita vuorisuolasta löytyy. Tee itsellesi terveysteko ja vaihda huonolaatuinen suola laadukkaaseen raffinoimattomaan vuorisuolaan tai merisuolaan.